Silkkiakupunktio

Tiesitkö, että erivärisillä silkeillä voidaan tehdä akupunktiohoitoja? Akupunktiohoidoissahan loppujen lopuksi vaikutetaan värähtelyihin meridiaaneilla ja eri värit totta tosiaan ovat sähkömagneettisen säteilyn eri aallonpituuksia. Käyttämällä orgaanisesti tuotettuja ja värjättyjä silkkejä, voidaan meridiaaneihin vaikuttaa lempeästi, mutta tehokkaasti teippaamalla sopivan värinen silkki akupunktiopisteen päälle.

Silkkiakupunktion kehittäminen lähti liikkeelle saksalaisen fysioterapeutin, Christel Heidemann’in, noin 40 vuotta sitten tekemistä kokeiluista eri värien vaikutuksesta ihmisen fysiologiaan. Häntä inspiroi Rudolf Steinerin antroposofinen näkemys värien vaikutuksesta. Heidemann testasi värjättyjä silkkejä tutkimalla selän lihasvasteita, mikä autonomisen hermoston välityksellä kertoo myös sisäelinten tilasta. Hän etsi kokeilemalla ne värit, jotka rentouttivat kunkin autonomisen hermostoalueen lihaksia eniten ja kehitti tämän pohjalta värikartan.

Klassisen akupunktion käyttöön silkkiterapia tuli, kun hollantilainen akupunktiohoitaja ja -opettaja Peter van Kervel havaitsi Heidemann’in löytämän värikartan sopivan täydellisesti ns. kiinalaisen kellon meridiaanijärjestykseen. Niinpä silkkien käyttö laajeni kattamaan kaikki akupunktiopisteet sekä meridiaanit. Järjestelmä on harmoniassa akupunktion vuosituhansia vanhojen teorioiden ja filosofian kanssa ja on käytössä klassista akupunktiota Suomessa harjoittavilla terapeuteilla.

Silkkiakupunktiota käytetään lempeytensä vuoksi esimerkiksi lapsilla tai erityisen herkillä henkilöillä.  Se on käyttökelpoinen hoitomuoto myös esimerkiksi siitepölykauden aikaan jatkuvan hoitovaikutuksensa vuoksi. Silkit on kätevä antaa myös asiakkaalle mukaan ohjeiden kera, jos on tarvetta lievittää vaikkapa lentopelkoa tai koejännitystä. Hoitokohteina voivat olla myös esimerkiksi kuivat silmät, revähtänyt nilkka, raskauspahoinvointi tai lähes mikä tahansa vaiva, jota voidaan hoitaa myös neula-akupunktiolla.

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s