Silkkiakupunktio

Tiesitkö, että erivärisillä silkeillä voidaan tehdä akupunktiohoitoja? Akupunktiohoidoissahan loppujen lopuksi vaikutetaan värähtelyihin meridiaaneilla ja eri värit totta tosiaan ovat sähkömagneettisen säteilyn eri aallonpituuksia. Käyttämällä orgaanisesti tuotettuja ja värjättyjä silkkejä, voidaan meridiaaneihin vaikuttaa lempeästi, mutta tehokkaasti teippaamalla sopivan värinen silkki akupunktiopisteen päälle.

Silkkiakupunktion kehittäminen lähti liikkeelle saksalaisen fysioterapeutin, Christel Heidemann’in, noin 40 vuotta sitten tekemistä kokeiluista eri värien vaikutuksesta ihmisen fysiologiaan. Häntä inspiroi Rudolf Steinerin antroposofinen näkemys värien vaikutuksesta. Heidemann testasi värjättyjä silkkejä tutkimalla selän lihasvasteita, mikä autonomisen hermoston välityksellä kertoo myös sisäelinten tilasta. Hän etsi kokeilemalla ne värit, jotka rentouttivat kunkin autonomisen hermostoalueen lihaksia eniten ja kehitti tämän pohjalta värikartan.

Klassisen akupunktion käyttöön silkkiterapia tuli, kun hollantilainen akupunktiohoitaja ja -opettaja Peter van Kervel havaitsi Heidemann’in löytämän värikartan sopivan täydellisesti ns. kiinalaisen kellon meridiaanijärjestykseen. Niinpä silkkien käyttö laajeni kattamaan kaikki akupunktiopisteet sekä meridiaanit. Järjestelmä on harmoniassa akupunktion vuosituhansia vanhojen teorioiden ja filosofian kanssa ja on käytössä klassista akupunktiota Suomessa harjoittavilla terapeuteilla.

Silkkiakupunktiota käytetään lempeytensä vuoksi esimerkiksi lapsilla tai erityisen herkillä henkilöillä. Se on kätevä hoitomuoto myös annettavaksi mukaan asiakkaalle, ja olemmekin rauhoittaneet monen hermostuneen ihmisen lentomatkan tai helpottaneet koejännitystä, kun silkki on tapahtuman ajan vaikuttamassa akupunktiopisteessä. Silkillä voi hoitaa myös esimerkiksi arpia tai revähtymäalueita stimuloimalla energian virtausta alueella.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s