Mitä akupunktiolla voi hoitaa?

Akupunktio mielletään usein selkä- ja niskasärkyjen sekä päänsäryn hoitomenetelmäksi. Akupunktiolla voidaan hoitaa kuitenkin hyvin laajaa kirjoa kehollisia sekä myös psyykkisiä ongelmia. Akupunktiosta on myös tehty tuhansia tutkimuksia, jotka kukin omasta näkökulmastaan valaisevat hoitojen toimivuutta ja tehokkuutta.

Eräs kokonaiskartoitus, johon usein akupunktion yhteydessä viitataan, on Maailman terveysjärjestön WHO (World Health Organization) 2000 -luvun alussa tekemä selvitys siihen saakka tehdyistä akupunktiota koskevista tutkimuksista.

WHOn selvityksen mukaan akupunktion teho on osoitettu mm seuraaviin sairauksiin ja oireisiin (Täydellinen lista löytyy täältä):

Päänsäryt, migreenit

Selkä- ja niskasäryt

Polvi-, olka-, rannekivut

Tennis/golf –kyynärpää

Allergiat ja astma

Stressi ja uupumus

Kuukautiskivut, PMS

Endometrioosi, kystat, myoomat

Hedelmättömyys

Menopaussioireet

Korva- ja kurkkukivut

Vatsa- ja suolisto-oireet

Iho-oireet

Autoimmuunisairaudet

Syöpähoitojen tukena

Asiakkaideni kokemuksia hoidoista (lue myös täältä)

Vuosia kestänyt hoitosuhde on pikkuhiljaa laajentunut koskemaan koko perhettäni.
Katri luo vastaanotolla kiireettömän tunnelman. Asiakkaan kuunteleminen, syvä ja kokonaisvaltainen ymmärrys ihmiskehosta ja -mielestä on rauhoittava ja eheyttävä kokemus.
Viimeisen viiden vuoden aikana, koko henkinen ja fyysinen kehoni on kokenut valtavia muutoksia ja Katrin antama akupunktiohoito on ollut tässä prosessissa sanoinkuvaamattoman tärkeää. Kiitos Katri ❤
Pinja Drufva
Aloitin akupunktiossa käynnin säännöllisesti pari vuotta sitten, ja sen avulla olen päässyt eroon muun muassa iho-ongelmistani. Minusta akupunktio on tasapainoittanut elämääni, ja opettaa myös kuuntelemaan omaa kehoa ja sen oireita.
Sofia Pettersson-Fernholm

Olen saanut Katrin akupunktiohoidoista valtavasti apua välilevyn pullistuman aiheuttamaan kipuun. On hienoa huomata, kuinka energia palaa välittömästi tuskaisille, jäykille alueille. Voin suositella lämpimästi, että koet itse tämän suorastaan ihmeellisen ja vaikuttavan hoidon.

Virve Vanhala

Hoidot käytännössä

Akuutit terveysongelmat voivat ratketa 1-2 käynnillä. Mitä pidempään olet kärsinyt oireista, sitä pidempi hoitojakso yleensä myös tarvitaan. Kroonistuneissa vaivoissa hoitojen väli on yleensä noin kaksi viikkoa. Tällä välin keho työskentelee akupunktiossa annetun stimulaation mukaisesti tasapainottaakseen toimintaansa.

Useat asiakkaani käyvät myös ylläpitävässä hoidossa 1-12 kertaa vuodessa tai aina esimerkiksi vuodenaikojen vaihtuessa.

Annan tarvittaessa ohjeita myös ruokavalioon, yrtteihin ja lisäravinteisiin liittyen.

Akupunktio ei korvaa mitään lääketieteellistä hoitoa ja lääkärin antamia ohjeita ja lääkityksiä tulee aina noudattaa.

Minusta

Olen harjoittanut klassista akupunktiota vuodesta 2011, jolloin valmistuin ISA:sta (International School of Acupuncture). Aikaisemmalta koulutukseltani olen diplomi-insinööri.

Klassisen akupunktion näkökulma ihmiseen on hyvin kokonaisvaltainen. Minua siinä kiehtoo ehkä eniten opetusten kietoutuminen luonnon järjestelmiin ja mm. ihmiseen liittyvien fysiologisten kokonaisuuksien ja toimintamekanismien ”maalaisjärkinen” ja kokonaisvaltainen käsittely. Asioita ei pilkota tuhanneksi palaksi, vaan pikemminkin yhdistellään: Kaksi tai kolme eri oiretta voivat olla ilmenemiä saman energian epätasapainosta, jolloin hoitaminen saa aivan eri merkityksen kuin eri oireita yksittäin tarkasteltaessa.

Klassisen akupunktion vahvuus onkin juuri mielestäni kokonaisvaltaisesssa lähestymisessä oireiden suhteen, jota täydentää pulssista tehtävä analyysi. Liuta oireita voidaan saada kerralla kuntoon vain muutamaa neulaa käyttämällä.

Vuonna 2019 aloitin Taimi-koulutuksen sekä Helsingin yliopiston lisäkoulutuksen yhdessä järjestämän Fytonomi-koulutuksen.

Teen hoitoja Espoossa Akupunktio- ja hyvinvointiklinikalla (Kivenlahdenkatu 3), Kauniaisissa sekä kotihoitoja lähialueella (Espoo ja Helsingin länsiosat). Kirjoittelen klassisesta akupunktiosta myös fb-sivullani.

Sähköinen ajanvaraus tästä

Tmi Katri Lehto rekisteriseloste täällä

Heräsikö kysymyksiä?