Akupunktiopisteet

Meridiaaneilla sijaitsevat akupunktiopisteet ovat energiaportteja tai pyörteitä, joista energia kulkee kehoon ja kehosta ulos. Stimuloimalla niitä neuloilla voidaan säädellä energian kulkua meridiaaneilla ja elimistössä.

Usein käytetään raajoissa olevia pisteitä, koska meridiaanit ovat näillä alueilla pinnallisempia, jolloin niihin pääsee helpommin vaikuttamaan. Alueilla sormista kyynärpäihin ja varpaista polviin sijaitsevat myös tärkeät, Viiden elementin laadun omaavat akupunktiopisteet, joiden kautta pystytään tuomaan meridiaanille lisää toivottua laatua tai poistamaan väärää.

Keho pyrkii aina eroon vieraista esineistä ja niinpä mihin tahansa kehon kohtaan pistetty neulaa saa aikaan lihasten rentoutumisen alueella. Tästä on tietysti hyötyä, mikäli tarkoitus on tilapäisesti rentouttaa lihaksia, mutta saadakseen aikaan kokonaisvaltaisen tasapainottamisen kehossa ja mielessä, akupunktiohoitajan tulee tietää kaikkien pisteiden ominaislaadut, niiden vaikutus kyseiseen sekä muihin meridiaaneihin ja mahdollisesti muiden samanaikaisesti käytettävien pisteiden yhteisvaikutus.

Akupunktiopisteitä on kehossa satoja. Niille löytyy yleensä anatomiset merkkikohdat, joista akupunktiohoitaja pystyy määrittelemään sijainnin. Toisinaan on parasta käyttää ns. cun-mittoja, jotka ilmoittavat kehon suhteelliset dimensiot kullekin henkilölle. Akupunktiopiste on kooltaan pienimmillään 1-2 millimetriä ja suurimmillaan noin senttimetrin halkaisijaltaan, joten pisteiden oikea paikannus on olennainen osa hoidon vaikuttavuutta.

Useat eri tutkimukset ovat todenneet akupunktiopisteiden omaavan muusta ihosta ja kudoksesta poikkeavia ominaisuuksia. Esimerkiksi sähköresistanssi pienenee pisteen keskustaa lähestyttäessä (kuva). Tämä tarkoittaa sitä, että pisteessä on hyvä sähkönjohtokyky, joka ilmeisesti jatkuu myös meridiaanin sähkönjohtavuutena. On myös havaittu, että elimen sairastuminen vaikuttaa ko. meridiaanin akupunktiopisteiden resistanssiin. Lisäksi on löydetty rakenteellisia eroja akupunktiopisteitä ympäröivästä verisuonituksessa sekä hapen paineen vaihtelusta akupunktiopisteissä ja meridiaaneilla verrattuna ympäröivään kudokseen. Akupunktiopisteen stimulaation aikana otetut magneettikuvat aivoista puolestaan paljastavat, että kunkin pisteen aktivointi aiheuttaa omanlaisensa aktivaation aivoissa, mikä ovat linjassa kiinalaisen lääketieteen teorioiden ja kliinisen kokemuksen kanssa kunkin akupunktiopisteen toiminnasta. Jopa akupunktiopisteiden lämpötilassa on havaittu muutoksia käytettäessä metabolismia nopeuttavia pisteitä laihdutuksen tukena. Tutkijat olettivat tämän johtuneen parantuneesta energian virtauksesta.

Akupunktiopiste

Akupunktiopisteet ovat siis eräänlaisia käyttöliittymiä kehomme energiavarastoihin ja virtauksiin. Akupunktiopisteet myös ilmoittavat herkälle ihmiselle tai sähkölaitteelle hoidon tarpeesta värähtelyään muuttamalla. Neula-akupunktiota käyttämällä meridiaanille voidaan palauttaa jälleen tasapainon tila.

Linkkejä tutkimuksiin:
http://www.researchgate.net/…/…/0912f510bfae8977e2000000.pdf
http://www.healthcmi.com/Acupuncture-Continu…/764-mrilr4st44
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17464777

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s