Kevät

1-spring-sparrow-erika-pochybova-johnsonKuva: Erika Pochybova-Johnson

Kevään valon lisääntyessä talven Vesi-energia siirtyy vähitellen kevään Puu-energiaan. Muutos koskee myös kehoasi. Kevään Puu-energia merkitsee ennen kaikkea Maksan ja Sappirakon aikaa. Jos Maksan energia liikkuu hyvin ja on tarpeeksi voimakas, tunnet olevasi tasapainossa. Jos Maksan energia ei liiku tai on heikko, tunnet herkästi ärsyyntymistä, kehosi saattaa tuntua tukkoiselta ja immuniteettisi on heikko. Puuelementi kierrättää energiaa kehossasi, joten hyvä tapa aktivoida sitä on venyttelevä liikunta, kuten jooga tai QiGong. Tärkeätä on myös hengittää keväistä energiaa ja liikkua luonnossa. Maksa–elin työskentelee jatkuvasti poistaakseen myrkylliset aineet kehostasi. Anna maksasi puhdistua kevätaikaan vähentämällä kahvin, limujen ja alkoholin käyttöä. Vihreä on maksan väri. Syö paljon vihreitä vihanneksia ja kasvata ikkunalla vihreitä versoja. Maksan maku on hapan, joten maksan toimintaa voi vahvistaa lisäämällä sitruunaa tai viinietikkaa juomaveteen. Tasapainota ruokavaliota lisäämällä joitain makeita ruokia, kuten porkkana, bataatti ja nauris. Akupunktio auttaa sinua vuodenaikojen välisissä siirtymissä. Maksan tärkeitä toimintoja voidaan tasapainottaa ja stimuloida. Se helpottaa stressiä ja parantaa vastustuskykyä. Kevään tullen puhkeavia allergioita voidaan lieventää, kun hoito aloitetaan tarpeeksi ajoissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s