Keho kuin hologrammi

Katsopa alla olevaa kuvaparia. Kukkakuva on normaali valokuva, joka leikatessa hajoaa osiin. Sen sijaan aito hologrammikuva (lintukuva) toistaa alkuperäisen kuvan vaikka sitä leikkaisi miten pieniin osiin tahansa.

cutting-a-hologram-300x255

Ihmiskeho on kuin hologrammi. Sen pienestäkin osasta voidaan saada tietoa kokonaisuudesta. On myös viitteitä siitä, että ihmisaivot tallentaisivat tietoa hologrammin tavoin.http://www.scholarpedia.org/article/Holonomic_brain_theory

Kiinalaisessa lääketieteessä hologrammisuutta käytetään hyödyksi sekä lähtötilanteen selvittelyssä että hoidoissa. Useimmilla on tiedossa, että akupunktiohoitaja saattaa pyytää asiakasta näyttämään kielensä ja tekee siitä johtopäätöksiä asiakkaan terveydentilasta. Ei pelkästään kielen väri ja kate, vaan myöskin sen eri osat, kertovat akupunktiohoitajalle koko kehon tilasta. Kielen eri osat vastaavat eri sisäelimiä: Esimerkiksi Sydämen tila heijastuu kielen kärjestä, Mahalaukun tila kielen keskeltä ja Munuaisten sekä Paksusuolen tila kielen juuresta (kirjoitan elinten nimet isolla, koska ei ole kyse pelkästään elimistä, vaan niiden hallitsemista energeettisistä kokonaisuuksista ihmiskehossa).
Klassisessa akupunktiossa pulssi on tärkeä analysoinnin väline. Tällöin samoin hyvin pieneltä alueelta ihmiskehosta, tässä tapauksessa ranteen radiaalipulssista, saadaan valtavasti tietoa kehon tasapainosta ja elinten tilasta.

Muita mikrosysteemejä, jotka löytyvät ihmiskehosta ovat esimerkiksi korvat, joissa ihminen on ikään kuin kohdussa oleva vauva pää alaspäin, korvalehden ollessa pää ja korvalehden ulkoreuna selkäranka. Korvalehteä voidaan myös käyttää tasapainottamiseen aktivoimalla akupunktioneuloilla tai esimerkiksi magneeteilla tarvittavaa aluetta.

Myös käsiä ja jalkoja voidaan käyttää koko kehoa vastaavina mikrosysteemeinä. Esimerkiksi kämmenen alueelle sijoittuvat sisäelinten heijasteet sormien vastatessa päätä, käsiä ja jalkoja. Hiukan laajemmat heijastealueet ovat kämmenestä olkapäähän tai jalkaterästä nivusiin ulottuvat alueet, jolloin kyynärpään ja polven alueet vastaavat navan tasoa torsossa.

Miten siis on mahdollista, että jos vaikkapa Mahalaukun heijaste löytyy kämmenestä, niin se voi löytyä myös korvasta sekä käsivarresta? Kun vertaamme ihmiskehoa hologrammiin, on aivan luontevaa ajatella, että eri kehon osista (jotka muodostavat yleensä kuitenkin tietyn kokonaisuuden, kuten kämmen, kasvot, korva, silmä jne.) löytyy koko kokonaisuus. Kerroksellisuus on myös merkillepantavaa: Pään eri alueet kuuluvat eri elinten heijastealueisiin. Tällöin korvat kuuluvat Munuaisten heijasteeseen. Leikattaessa hologrammia edelleen, ovat korvat kokonaisen kehon heijastealue, jossa Munuaisten heijastealue on korvan keskiosassa, hiukan puolivälin yläpuolella. Hologrammia voisi luultavasti pilkkoa hyvinkin pieniin osiin (solutasolle?), mutta aistimme eivät pystyisi enää havaitsemaan eri osia, eikä akupunktioneulakaan luultavasti osuisi enää maalinsa. Käytämmekin siis niitä heijastealueita, joista voimme esimerkiksi palpoimalla tunnustella arat paikat, mikä on usein merkki heijasteen aktivoitumisesta ja tarkoittaa siis epätasapainotilaa jossain muualla kehossa.

Voidaan myös ajatella, että ihminen kokonaisuutena on isommasta hologrammista leikattu palanen, itsessään täydellinen, mutta kuitenkin osa laajempaa universumia. Tämä on yksi kiinalaisen lääketieteen perusajatuksia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s