Akupunktio on ympäristöystävällinen hoitomuoto

Päänsärkyyn ja migreeniin käytettävät kohtauslääkkeet ja estolääkkeet, tuki- ja liikuntaelinvaivojen tulehduskipulääkkeet ja relaksantit, pahoinvointilääkkeet, naistenvaivoihin käytettävät hormonit, ihottumalääkevoiteet, allergialääkkeet, astman avaavat ja hoitavat lääkkeet, unilääkkeet, erilaisiin tulehduksiin käytettävät antibiootit. Näitä on paljon muitakin ja niiden käyttöä voidaan vähentää akupunktiohoitojen avulla. ( Huom: Lääkärin määräämää lääkitystä tai muita lääketieteellisiä hoitoja ei tule kuitenkaan keskeyttää muutoin kuin hoitavan lääkärin toimesta.)

Akupunktio on lääkkeetön hoitomuoto, joka WHO:n (Maailman terveysjärjestö) mukaan toimii yli 400 erilaisen sairauden hoitamisessa tai oireiden helpottamisessa (lue lisää akupunktiohoidoista täältä). Akupunktion käyttäminen vähentää lääkehoitoihin verrattuna paitsi sairaan henkilön lääkekuormaa, ja auttaa häntä välillisesti säilyttämään maksansa ja munuaisensa terveempinä, mutta vaikuttaa tietysti myös ympäristöön joutuviin lääkeaineisiin tai niiden hajoamistuotteisiin. Tästä syystä akupunktiota tulisikin käyttää enemmän.

Itämerestä on vasta lähiaikoina alettu mittaamaan sinne joutuneiden lääkemäärien pitoisuuksia. Alueena Itämeri on kuitenkin erityisen herkkä pienen vesitilavuutensa vuoksi ja sinne päätyvät kuitenkin yli 80 miljoonan ihmisen lääkeainejäämät.

Tutkimusten mukaan Itämereen päätyy suuria määriä tulehduskipulääkkeiden jäämiä esimerkiksi Nevaa pitkin Pietarista. Myös ehkäisypillereissä käytettyjen estradiolien tasot olivat korkealla tasolla, mutta jäivät kuitenkin alle riskirajojen. Muita, myös sisävesistä, löydettyjä lääkejäämiä ovat kolesteroli-, mieliala- ja epilepsialääkkeet. Myös antibakteeristen aineiden käyttö on rasite ympäristölle.

Vaikka riskirajoja harvoin ylitettäisiinkin, ongelmana on kuitenkin se, että lääkeaineiden toksisuus määritellään yksi aine kerrallaan. Ympäristöön päästessään aineet pääsevät reagoimaan keskenään ja saattavat muodostaa eliöille hyvin haitallisia yhdisteitä. Yksi esimerkki tästä on sieni-infektiolääke, joka läpäisee jätevedenpuhdistamojen seulan ja tappaa pienleviä vaikutusalueellaan. Kun koktailiin lisätään verenpainelääkkeen sekä shampoissa ja deodoranteissä käytetyn antiseptisen ainesosan sekä masennuslääkkeiden yhteisvaikutus, on pieneliöitä tappava vaikutus paljon voimakkaampi.

Lääkkeiden ympäristövaikutukset kärjistyvät alueilla, joilla suurin osa maailman lääkkeistä valmistetaan bulkkitavarana, kuten Intian Hyderabadissa: Siellä täyden vedenpuhdistuksen jälkeen veteen jääneet antibioottimäärät vastaavat yhdessä lasissa suurempaa määrää, kuin mitä määrätään yleensä antibioottikuurin aikana. Alueella hukataan jäteveteen päivittäin vuorokauden aikana satojen tuhansien arvosta lääkeaineita. Lähde: https://tiedebasaari.com/tag/laakejaamat-luonnossa/

Suurin osa antibiooteista käytetään lihakarjan kasvattamiseen. Suuren lääkemäärän vuoksi bakteereista tulee vähitellen antibiooteille vastustuskykyisiä, mikä on tietysti katastrofaalista myöhemmin vakavien tulehdussairauksien hoidossa.

Masennuslääke Prozacin jäämät saavat urossimpukat kutemaan, ja verenpainelääkkeet vaikuttavat joki- ja taskurapujen lisääntymiseen. Syöpähoidoissa käytettävien solunsalpaajien tiedetään aiheuttavan mutaatioita sekä haittaavan sikiön kehitystä.

Altistuminen pienellekin määrälle synteettistä hormonia aiheuttaa eläimelle hormonaalisia haittoja (esim kalat). Lähde: http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1305549301496

Tekniikka ja talous -lehti uutisoi viime syksynä EU:n rahoittamasta CWPharma-projektista, jossa lääkejäämiä Itämeren alueella tutkitaan laajemmin. Suomessa näytteistä analysoidaan kaiken kaikkiaan 80 eri lääkettä. Tutkimus on hyvä lähtökohta ongelman tiedostamiselle ja toivottavaa on, että se johtaa osaltaan myös tarkempaan harkintaan lääkkeiden käytössä ja olemassa olevien vaihtoehtohoitojen laajempaan käyttöön. Lähde: https://www.tekniikkatalous.fi/tiede/tutkimus/nain-tarkasti-ei-ole-itamereen-paatyvia-laakejaamia-viela-koskaan-tutkittu-helsingissa-analysoidaan-80-eri-laakeainetta-rantavaltioiden-vesinaytteista-6741952?fbclid=IwAR3Wzj6Bz9K_04MztyMeIpBN52HoulDtM3RvQHojXtF5tDUDK5J1QuxgfDw

Tablets Pills Fish

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s